torsdag 5 mars 2009

Hjulafton!

Jag vet inte vad som är mest hårresande: Att det blir hjul i Göteborg redan i maj, eller GP:s webbfråga i ärendet. När det finns hur många intressanta frågor som helst att ställa till läsarna (till exempel "Tycker du att detta är en bra idé?" eller "Tycker du att processen gått demokratiskt till?" (den senare lite svår, det medges)) så väljer GP alltså att fråga vad eländet ska heta.

Det första man kommer att tänka på är alltså INTE några tveksamheter kring själva förfarandet (för svårt för läsarna?) utan att det måste krystas fram ett töntigt änna görgött göttebosskt namn i stil med Synålen, Kålleseum eller Läppstiftet. Precis som att det är självklart att när Göran Johansson tycker att man ska klämma in en 60 meter hög byggnad som förändrar stadens silhuett ordentligt så ska "vi" döpa den till något.

Förresten, kommer GP inte ihåg hur bra det gick senast något skulle döpas? När vi fick något nytt som blev gammalt över en natt? Gör samma sak nu: Be Sture Allén om hjälp. Så kan han säkert värka fram "Hjulet". I pur glädje kommer Göran Johansson att hjula ner för Allén (dé é la en go tjomme!!).

Det känns som att två högtider slogs ihop igår: Första april. Och Hjulen.

4 kommentarer:

 1. Jag vet vad jag skulle kunna göra nedför hela allén, något som skulle sammanfatta min syn på ett och annat här i byn. Kanske är de på G-P trötta på att ställa frågan om beslutsprocessen? Den frfågan kan ju ställas om i princip allt som händer haär, och man kanske får välja sina händelser för att de styrande inte skall komma på att öva in ett standardsvar (annat än det där eviga om rutiner i behov av översyn)?

  SvaraRadera
 2. Hahaha. Jag vet vad du tänker på, you naughty boy. Men allvarligt, jag har hört ett antal hårresande historier från insiders om GGG:s (Görans Goa Grabbstyre)som säger allt om demokratisynen. Sedan kan man dölja sig bakom "riktig arbetare" hur mycket man vill. Minst lika sorgligt är att det inte granskas i GP.

  SvaraRadera
 3. Göran säger väl själv att huvudsaken är att det blir bra saker gjorda för Götelaborg. Värsta sortens demokratidödgrävare det, den omedvetna "men jag gör ju BRA saker" -stilen. Han har ju gjort en del bra saker för stan, men med tanken på andelen ja-sägare i en regim som hans så borde det finnas en del saker som nog kunde gjorts bättre, eller inte alls. Låt oss skvallra lite om Göran när vi ses, jag har lite inside-åsikter från föredetta kommungubbar

  SvaraRadera
 4. Hej
  En kommentar om stadshjulet. Ansökan om tillfälligt bygglov lämnades in samma dag som planerna blev offentliga. Det är helt normalt att göra så och just nu ligger frågan hos byggnadsnämnden som ska fatta beslut 5 maj. Det finns alltså inget odemokratiskt eller smusslande i detta. Frågan är hur du menar att man skulle gjort istället? Inte sökt bygglov? Inte gjort frågan offentlig? Det hade varit odemokratiskt.
  Vänliga Hälsningar
  Stefan Gadd, Göteborg & Co

  SvaraRadera